A csapat

Oravecz Istvánné, Anikó – óvónő

Oravecz IstvánnéÓvodapedagógusi diplomát 1980-ban szereztem a Hajdúböszörményi Óvónőképző Intézetben. Azóta, 36 éve a pályán vagyok, óvónőként dolgozom. 20 évig óvodavezetőként irányítottam az óvodás gyermekek nevelését-oktatását. Gyakorlott, tapasztalt szakemberként 2013. márciustól erősítem a LIA Óvoda fiatal csapatát.

Fontosnak tartom a családias, nyugodt, szeretetteljes légkör biztosítását, s ebben a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlesztését, a gyermeki személyiség teljes kibontakoztatását. Az együttnevelés érdekében számomra elengedhetetlen az óvoda és a család jó kapcsolatának kialakítása, fenntartása, ápolása. Hiszem és vallom, hogy a felelősségteljesen végzett pedagógiai munka megalapozza a gyermekek testi és szellemi fejlődését. A boldog, örömteli óvodai évek, az önfeledt játék, a sport, a közösségi élet, a baráti kapcsolatok alapozzák meg az iskolai életbe való sikeres beilleszkedést.

„Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik: De mi már tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban, otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle.”

Varga Domokos


Mikes Judit – óvónő

Tanulmányaimat 2005-ben fejeztem be az ELTE- Tanító és Óvóképző Főiskolán. Azóta önkormányzati óvodában dolgoztam. A LIA Óvoda csapatát 2016. szeptembere óta erősítem.

Az óvodában eltöltött évek alatt folyamatosan képeztem magam, elvégeztem a kompetencia alapú nevelést, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző szakot, jelnyelvi tanfolyamot, jobb agyféltekés rajztanfolyamot, agykontrollt.

Nyaranta a Bátor táborban önkénteskedem, mint cimbora, ahol súlyosan beteg gyermekek táboroztatásában segítek.
Fontosnak tartom a gyermekek életében az egészséges életmódot és a mozgást, hiszem, hogy a mai gyerekeknek az óvodai életük (játék, kezdeményezés) során ezek a legfontosabb dolgok, hisz egészséges és boldog gyermekkort kívánunk minden gyermek életében. Ebben próbálok én is segíteni és a mozgást becsempészni az ő mindennapjaikba.


Bohács Emese – dajka

Bohács EmeseA tanulmányaimmal eltöltött éveim során nagyon sok pálya iránt érdeklődtem. Az iskoláimat, legyen az általános képzés, vagy a gimnázium, német nemzetiségi körökben töltöttem el, tehát elsődleges műveltségemet a német nyelv, a német hagyományok és a német tánc körében szereztem meg. Erősségemnek tartom még a néptáncot, illetve magát a táncot, amivel szintén gyermekkoromban ismerkedhettem meg.

Az óvodával való kapcsolatom érdekes fordulat eredménye. Mivel eddigi tanulmányaim során nem került előtérbe a pedagógia, magam sem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire megszeretem az óvodai életet. Egy más jellegű tanulmányom során sor került egy gyakorlati képzésre, amelynek kapcsán 2012. áprilisában a LIA Óvodában kezdtem el tevékenykedni, mint óvodai dajka. A gyakorlatom alatt megismertem az óvoda mindennapjait, megszerettem a gyerekeket, a feladatokat és úgy gondolom, ez motivált abban, hogy a mai napig is ebben az óvodában tevékenykedem, immár főállású dajkaként. A gyerekek világa magával ragadott, és rendszerető ember lévén szeretek gondoskodni arról, hogy mindig tiszta, rendezett környezetben lehessenek az óvodán belül.


Hetényi Gábor – úszásoktató

Hetényi GáborSzámomra a sport, a testmozgás mindig is fontos szerepet töltött be. Kisgyermekként társastáncra, judóra jártam, eljártam bicajozni. Természetesen nem maradhatott el a haverokkal való foci sem, majd később pedig az úszás is szerves része lett a mindennapjaimnak. Jelenleg is eljárok teniszezni, úszni.

2009-ben végeztem a Nyíregyházi Főiskola testnevelő-matematika szakán. Itt volt alkalmam többféle sporttal megismerkedni. Gyakorlataim során lehetőségem volt gyerekekkel való foglalkozásra.

Úgy gondolom, a mozgásra nevelést már egész kisgyermekkorban el kell kezdeni. Ilyenkor a gyerekek nyitottak minden újra, remek lehetőség nyílik az egészséges életre való nevelésre.

Az úszás rendkívül fontos a gyermekek életében. A vízbiztonság kialakítása, valamint az úszás elsajátítása fontos részét képezi későbbi életüknek. Óvodás korban az úszásoktatás célja a víz megszerettetése, az alaptechnikák elsajátítása, illetve az immunrendszer erősítése.

A kis létszámú csoportokban családias légkörben folyik az oktatás. Természetesen az edzés után a vízi játékok sem maradnak el.


Dr. Koncz Kornélia – az óvoda fenntartója

Dr. Koncz KornéliaTudom elcsépelt frázisnak tűnhet, de én valóban kisiskolás korom óta a pedagógus pályára készültem. Meghatározó szerepe volt ebben az elhatározásomban a máig is szívembe zárt kedves tanító nénimnek. Sok évig alsós gyermekeket tanítottam, és nem igazán értettem, hogy miért is okoz gondot az óvoda-iskola átmenet.

Ma már tudom. Óvodáskorban képessé kell tenni a gyermekeket minden új befogadására, őszinte szívvel nyitottá tenni a világra, elhitetni velük, hogy fantasztikus dolgokra képesek, ha akarnak, és ha szeretettel fordulnak mások felé ők is szeretetet kapnak. Álljon tőlük távol az önzés, a durvaság, a képmutatás és a bosszúállás. Tudjanak együttműködni másokkal, valósítsák meg az elképzeléseiket, és tudjanak ehhez segítséget kérni.

Most óvoda fenntartóként hozzá tudok járulni ahhoz, hogy az óvodánkba járó gyermekek ilyen emberekké váljanak. A táplálkozástudományok doktoraként azt is tudom, hogy a jó teljesítményhez nagyban hozzájárul a megfelelő étkezés, a mozgás és a folyamatos folyadékpótlás. Igyekszem a munkatársaimnak példát mutatni az egészségtudatos életmódot illetően, és az iskoláimban (www.liaiskola.hu), valamint az óvodában is olyan eszközökkel vesszük körül az óvodásainkat iskolásainkat, amelyek kevésbé veszélyeztetik az egészségüket.

Az intézményünk tagja az ökoiskolák nemzetközi hálózatának, és már a második ciklusban nyerte el a Magyarországon az iskoláknak kiadható legmagasabb elismerést a környezetvédelem-egészségvédelem területén. Ezt a szemléletmódot igyekszünk megvalósítani az óvodánkban is. Ennek szellemében környezetbarát, bevizsgált, bútorok, játékok között tölthetik a kicsik a mindennapjaikat. Ezt egészíti ki a jó levegő és az egészséges táplálkozás.

Természetesen nemcsak a testi egészségükre, hanem a mentális egészségük fejlesztésére is odafigyelünk. Nagy örömömre szolgál, hogy 36 év iskolában eltöltött idő után hozzájárulhatok az óvodások iskolapolgárrá való felkészítéséhez.

Óvodalátogatásra jelentkezés

Hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00 között várjuk szeretettel. Kérem írja le, melyik napon és hány órakor tudna jönni!
* kötelezően kitöltendő mező