A csapat

Oravecz Istvánné, Anikó – óvónő

Oravecz IstvánnéÓvodapedagógusi diplomát 1980-ban szereztem a Hajdúböszörményi Óvónőképző Intézetben. Azóta, 36 éve a pályán vagyok, óvónőként dolgozom. 20 évig óvodavezetőként irányítottam az óvodás gyermekek nevelését-oktatását. Gyakorlott, tapasztalt szakemberként 2013. márciustól erősítem a LIA Óvoda fiatal csapatát.

Fontosnak tartom a családias, nyugodt, szeretetteljes légkör biztosítását, s ebben a gyermekek sokoldalú, harmonikus fejlesztését, a gyermeki személyiség teljes kibontakoztatását. Az együttnevelés érdekében számomra elengedhetetlen az óvoda és a család jó kapcsolatának kialakítása, fenntartása, ápolása. Hiszem és vallom, hogy a felelősségteljesen végzett pedagógiai munka megalapozza a gyermekek testi és szellemi fejlődését. A boldog, örömteli óvodai évek, az önfeledt játék, a sport, a közösségi élet, a baráti kapcsolatok alapozzák meg az iskolai életbe való sikeres beilleszkedést.

„Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik: De mi már tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban, otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle.”

Varga Domokos


Mikes Judit – óvónő

Tanulmányaimat 2005-ben fejeztem be az ELTE- Tanító és Óvóképző Főiskolán. Azóta önkormányzati óvodában dolgoztam. A LIA Óvoda csapatát 2016. szeptembere óta erősítem.

Az óvodában eltöltött évek alatt folyamatosan képeztem magam, elvégeztem a kompetencia alapú nevelést, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző szakot, jelnyelvi tanfolyamot, jobb agyféltekés rajztanfolyamot, agykontrollt.

Nyaranta a Bátor táborban önkénteskedem, mint cimbora, ahol súlyosan beteg gyermekek táboroztatásában segítek.
Fontosnak tartom a gyermekek életében az egészséges életmódot és a mozgást, hiszem, hogy a mai gyerekeknek az óvodai életük (játék, kezdeményezés) során ezek a legfontosabb dolgok, hisz egészséges és boldog gyermekkort kívánunk minden gyermek életében. Ebben próbálok én is segíteni és a mozgást becsempészni az ő mindennapjaikba.

Gyermekjóga oktatóként is tevékenykedem a 3-9 éves korosztályban. Miért jó a gyerekjóga?

  • fejleszti a mozgáskoordinációt
  • aktiválja a szervezet védekező mechanizmusát
  • javítja a koncentrációs képességet

Pohl Gabriella – úszásoktató

Pohl GabriellaPohl Gabriella vagyok, gyermekekkel foglalkozom 30 éve, szárazföldön és vízben egyaránt. Újbuda Önkormányzati bölcsődéinek gyógypedagógusaként tipikus fejlődésmenetű és fejlesztésre szoruló gyermekekkel is dolgozom. Emellett igyekszem átadni a bölcsis-ovis korosztálynak a víz szeretetét, s megismertetni Őket a vízi mozgás, víz alatti lét csodájával.

A LIA-ovisokkal a Hóvirág Klubban egy véletlen kapcsán 2018. tavaszán, úszásoktatáskor találkoztam, s ittragadtam. Azóta hetente kétszer együtt pancsolunk a medencében. A gyerekek imádják a vizet, ügyesek, látványosan fejlődnek az úszásban, én pedig beépültem a csapatba.


Dr. Koncz Kornélia – az óvoda fenntartója

Dr. Koncz KornéliaTudom elcsépelt frázisnak tűnhet, de én valóban kisiskolás korom óta a pedagógus pályára készültem. Meghatározó szerepe volt ebben az elhatározásomban a máig is szívembe zárt kedves tanító nénimnek. Sok évig alsós gyermekeket tanítottam, és nem igazán értettem, hogy miért is okoz gondot az óvoda-iskola átmenet.

Ma már tudom. Óvodáskorban képessé kell tenni a gyermekeket minden új befogadására, őszinte szívvel nyitottá tenni a világra, elhitetni velük, hogy fantasztikus dolgokra képesek, ha akarnak, és ha szeretettel fordulnak mások felé ők is szeretetet kapnak. Álljon tőlük távol az önzés, a durvaság, a képmutatás és a bosszúállás. Tudjanak együttműködni másokkal, valósítsák meg az elképzeléseiket, és tudjanak ehhez segítséget kérni.

Most óvoda fenntartóként hozzá tudok járulni ahhoz, hogy az óvodánkba járó gyermekek ilyen emberekké váljanak. A táplálkozástudományok doktoraként azt is tudom, hogy a jó teljesítményhez nagyban hozzájárul a megfelelő étkezés, a mozgás és a folyamatos folyadékpótlás. Igyekszem a munkatársaimnak példát mutatni az egészségtudatos életmódot illetően, és az iskoláimban (www.liaiskola.hu), valamint az óvodában is olyan eszközökkel vesszük körül az óvodásainkat iskolásainkat, amelyek kevésbé veszélyeztetik az egészségüket.

Az intézményünk tagja az ökoiskolák nemzetközi hálózatának, és már a második ciklusban nyerte el a Magyarországon az iskoláknak kiadható legmagasabb elismerést a környezetvédelem-egészségvédelem területén. Ezt a szemléletmódot igyekszünk megvalósítani az óvodánkban is. Ennek szellemében környezetbarát, bevizsgált, bútorok, játékok között tölthetik a kicsik a mindennapjaikat. Ezt egészíti ki a jó levegő és az egészséges táplálkozás.

Természetesen nemcsak a testi egészségükre, hanem a mentális egészségük fejlesztésére is odafigyelünk. Nagy örömömre szolgál, hogy 36 év iskolában eltöltött idő után hozzájárulhatok az óvodások iskolapolgárrá való felkészítéséhez.

Óvodalátogatásra jelentkezés

Óvodalátogatásra jelentkezés

Hétfőtől péntekig 9:00 és 17:00 között várjuk szeretettel. Kérem írja le, melyik napon és hány órakor tudna jönni!